Gezelligheid bij de jeu-de-boulesbanen in Loenen aan de Vecht

May 27, 2019 296 keer bekeken

In Loenen aan de Vecht rollen de ballen weer als vanouds. De jeu-de-boulesbanen in de tuin van zorgcentrum ’t Nieuwe Kampje zijn helemaal gerenoveerd. Ze zijn weer volop in gebruik en vormen een ontmoetingspunt voor het hele dorp.

Thea Timmers is een van die initiatiefnemers die subsidie aangevraagd heeft voor de renovatie. Thea: “De jeu-de-boulesbanen zijn in 2015 geschonken door Dura Vermeer. Dat is de aannemer die, in opdracht van gemeente Stichtse Vecht, in 2015 de Rijksstraatweg autoluw heeft gemaakt. We waren erg blij met de jeu-de-boulesbanen, want de oude jeu-de-boulesbanen in parkje Leeuwendijk waren onbespeelbaar geworden. Het voordeel van deze banen is dat ze pal aan de Rijksstraatweg liggen, en dat je dus altijd zichtbaar bent. Het is zo makkelijker om anderen uit te nodigen om mee te doen, en mensen komen ook vaak op het bankje zitten om te kijken als er gespeeld wordt. Het is echt een ontmoetingsplek geworden in het dorp. “

“Juist omdat de banen sociaal zo’n succes waren, wilde we per se voorkomen dat zij ook vervallen zouden raken. Toen bleek dat de afwatering van de banen te wensen overliet en de opbouw van de grondlagen niet optimaal was, besloot ik op zoek te gaan naar geld om een renovatie te betalen. Van de dorpsraad, waar ik lid van ben, kreeg ik de tip om contact op te nemen met het Programmabureau Utrecht-West. Zij konden me begeleiden bij het doen van een subsidie-aanvraag bij de provincie. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want er komt veel bij kijken bij zo’n aanvraag. Zo bleek bijvoorbeeld dat ik op zoek moest naar een tweede subsidieverstrekker. Uiteindelijk is het gelukt om ook subsidie te krijgen van gemeente Stichtse Vecht, maar zonder de steun van Carine Nieman van het Programmabureau en van mijn man, die bij Welzijn Stichtse Vecht heeft gewerkt, had ik het vast al voortijdig opgegeven.”

“Ik ben echt heel blij met het eindresultaat, en ik ben niet de enige. Ook zorgcentrum ’t Nieuwe Kampje is heel tevreden. Zij willen de inwoners van het dorp graag bij het zorgcentrum betrekken en de jeu-de-boulesbanen helpen daar echt aan mee. Ik verwacht dat we weer lekker veel aanloop krijgen bij de banen. Iedereen kan er gebruik van maken wanneer hij/zij maar wil. Binnenkort gaan we de gerenoveerde banen feestelijk openen.”